Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که شرکت در کنکور تنها راه ورود نوجوانان و جوانان به دانشگاه است، اما کشور‌های مختلف شیوه دیگری را برای پذیرش دانشجو در دانشگاه‌هایشان انتخاب کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها بحث حذف کنکور‌های سراسری برای مقطع تحصیلی کارشناسی گرفته تا دکتری بیشتر بر سر زبان مردم و مسئولان افتاده و گویا حداقل بحث و تبادل نظر در این باره بیش از گذشته در دستور کار مسئولان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنکور در چند سال اخیر به پیچیده‌ترین و حاشیه‌سازترین رویداد‌های سال برای نسل جوان تبدیل شده و به ویژه در روز‌های کرونایی امان داوطلبان را بریده است.

درحالی که نام کنکور، استرس‌زا و نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها براساس آن، تاحدی به اعتقاد خیلی‌ها خارج از عدالت آموزشی است، بد نیست که نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های خارجی را هم نگاهی بیندازیم و رصد کنیم که آیا آن‌ها هم برای پذیرش دانشجویانشان با چنین مشکلاتی مواجهند و غولی به نام کنکور دارند یا خیر؟  

براین اساس به شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های مختلف دنیا نگاهی انداختیم. دانشگاه‌های کشور‌هایی مثل آلمان، فرانسه، ایتالیا، روسیه، اسپانیا، ژاپن و... که معمولا دانشجویان مایلند بیش از سایر کشور‌ها تحصیل در آنجا را تجربه کنند.

درحالی که ایران برای هر مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری سه کنکور مجزا و سراسری در بازه‌های زمانی مختلف برگزار می‌کند، اما بعنوان مثال شرط پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های آلمانی تنها نمره دیپلم دانشجو است. درحقیقت دانش‌آموزان در آلمان برحسب ضریب هوشی و توانایی‌هایشان در چهار نوع مدرسه جداگانه (هاپت شوله، رئال شوله، مدرسه جامع، جیمنیزیم) به تحصیل می‌پردازند و تنها دانش‌آموزانی که در مدارس جامع و جیمنیزیم تحصیل می‌کنند در پایان دوره با نمره دیپلم خود راهی دانشگاه می‌شوند.

اما در فرانسه و ایتالیا شرایط متفاوت از آلمان بوده و آن‌ها نیز همچون ایران برای ورود به دانشگاه کنکور برگزار می‌کنند، البته ناگفته نماند که ویژگی منحصربه‌فرد کنکور فرانسه و ایتالیا نسبت به ایران آن است که دانشگاه‌های این دو کشور اختلاف سطح ندارند و همه در یک سطح دانشجویان را آموزش می‌دهند. این امر درحالی است که دانشگاه‌های ایران در سطوح مختلفی فعال هستند و کنکور رقابتی برای پذیرش در دانشگاه‌های برتر است.  

در اسپانیا آزمون‌هایی برای راهیابی دانشجویان به دانشگاه وجود دارد که اجباری نیست، اما در ترکیه برخلاف اسپانیا تنها راه ورود به دانشگاه شرکت در کنکور است، همچون ایران.

در روسیه شرط ورود به یک دانشگاه یا کالج حرفه‌ای این است که دانش‌آموزان از یکسری امتحانات مشخص نمره قبولی بگیرند.

در ژاپن آزمون‌هایی توسط دانشگاه‌های دولتی و برخی دانشگاه‌های خصوصی برگزار می‌شود که برای ورود به برترین دانشگاه‌های این کشور است. این شیوه پذیرش می‌تواند تقریبا شبیه همان کنکور خودمان باشد که درحال حاضر متقاضیانی که قضد ادامه تحصیل در برترین دانشگاه‌های دولتی کشور را دارند، در آن شرکت می‌کنند.

انگلیسی‌ها نمره دیپلم را شرط پذیرش در دانشگاه می‌دانند و بدون کنکور و آزمون ورودی تنها با ارزیابی نمرات داوطلبان در طی دوران دانش‌آموزان، آن‌ها را در دانشگاه پذیرش می‌کنند.

نظام آموزشی ایالت متحده آمریکا در دوران مدرسه بسیار پیچیده و متنوع است، براین اساس در آمریکا رویدادی به اسم کنکور وجود ندارد و روش‌های مختلفی برای ورود به دانشگاه دارند. یکی از نکات حائز اهمیت در نظام آموزش آمریکا این است که تا سن ۱۸ سالگی تحصیل در این کشور رایگان است و ورود به دانشگاه وابسته به سطح مالی خانواده‌ها است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پذیرش دانشجو دانشگاههای خارجی ورود به دانشگاه حذف کنکور پذیرش دانشجو در دانشگاه پذیرش دانشجو در دانشگاه ها ورود به دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۴۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی

معاون آموزشی دانشگاه ارومیه و نماینده سازمان سنجش در آذربایجان غربی با شرکت در برنامه گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای آذربایجان غربی به تشریح تمهیدات در نظر گرفته برای برگزاری کنکور سراسری در استان پرداخت و گفت: همزمان با سراسر کشور نخستین مرحله آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در روزهای پنجشنبه ۶ و جمعه هفتم اردیبهشت ماه سال جاری با شرکت ۵۲ هزار نفر داوطلب در استان آذربایجان غربی،  برگزار می‌شود.

سجاد چهرگانی با  بیان اینکه در این آزمون سراسری شصت درصد از شرکت کنندگان از خانم ها هستند افزود: در اولین مرحله از کنکور سراسری در آذربایجان غربی، ۲۵ هزارو ۷۰۰ نفر در رشته علوم تجربی، ۱۹ هزار نفر در رشته علوم انسانی، ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در رشته علوم ریاضی و در رشته‌های هنر و زبان نیز در مجموع ۵۲ هزار و ۵۰۰ نفر داوطلب به رقابت می‌پرن دارند.

وی گفت: داوطلبانی که تمایل دارند به صورت دانشجو معلم پذیرفته شوند، می‌توانند در این مرحله از کنکور شرکت کنند.

چهرگانی با اشاره به اجرای تمهیدات لازم برای برگزاری کنکور سراسری، تصریح کرد: مرحله اول کنکور سراسری در ۱۶ شهرستان استان آذربایجان غربی برگزار می‌شود و تمامی تدابیر لازم برای برگزاری هر چه بهتر این دوره از آزمون اندیشیده شده است.

معاون آموزشی دانشگاه ارومیه و نماینده سازمان سنجش در آذربایجان غربی در ادامه عنوان کرد: آغاز فرآیند کنکور سراسری ساعت ۸ صبح است و به داوطلبان توصیه می‌شود که نیم ساعت قبل از آغاز فرایند کنکور در محل حضور داشته باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • پذیرش بیش از ۳ هزار دانشجو در دانشگاه های لرستان
  • بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی رقابت کردند
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • پذیرش کمتر از ۳۰۰۰ دانشجو در دانشگاه‌های لرستان
  • رئیس سازمان سنجش: کنکور در سلامت کامل برگزار شد
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا معروف به آیوی لیگ چقدر سخت است؟ + اینفوگرافیک
  • کارنامه اولیه کنکور در نیمه مرداد منتشر می‌شود
  • رقابت ۵۲ هزار نفر برای ورود به دانشگاه در آذربایجان غربی